Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tips för framgångsrik utgående telemarketing

När marknaden förvandlas till en gradvis förändring, gör det också olika marknadsföringskampanjer nuförtiden.

Fler företag ansluter utgående telemarketing mer än någonsin! Inte bara låter det dig kontakta potentiella kunder, men den här kampanjen låter dig också samla in data och organisera dem på ett berikande sätt.

Flera företag står dock inför en plötslig fiasko inom telemarketing. Detta beror på ineffektiva metoder som används av telefonsäljare och ineffektiv kommunikation mellan kunder och kunder. So what can help resolve this problem and successfully use outbound telemarketing?

8 tips för framgångsrik utgående telemarketing

Lyssna proaktivt på dina kunder.

Utgående samtal är avsedda att introducera ditt varumärke, produkt eller tjänst för människor med hopp om att göra försäljning. Leads inkluderar de som inte är bekanta med ditt företag. Så genom att lyssna på vad de har att säga kan du effektivt tillgodose deras behov, behov och främja betydande värden.

Tala med självförtroende.

Nervositet kommer med tvivel. Om du inte är bekant med vad du erbjuder eller inte är säker på dess värdeförslag kan utsikterna märka det i din röst. Därför är det tillrådligt att tala långsamt, tydligt och naturligt för att inspirera och uppmuntra utsikterna att höra vad du säljer.

Planera framåt.

Förberedelse är allt. Innan du ringer till en prospekt borde du ha gjort din undersökning för att upptäcka vem de är eller vad de är intresserade av. Innan detta måste du också vara bekant med alla detaljer i ditt företag, och möjligheterna ligger hos din produkt / tjänst.

Använd ett välskrivet manus.

De flesta telemarketer är starkt beroende av skript. Även om det är ofta, används telemarketing manus främst för att beskriva relevant information du inte vill missa. Det kan också hjälpa till att behålla information, undvika misstag och upprätthålla enhetlighet. Men återigen, begränsa dig aldrig på dem.

Hantera tiden effektivt.

Inte alla utsikter har tillräckligt med tid för att delta i en lång konversation. Så det är bäst att vara uppmärksam på framtidsutsikterna. Du kan göra detta genom att övervaka dina samtal, identifiera tidsåterfall, ställa relevanta frågor ensam och, om möjligt, direkt nämna vad du strävar efter. Om du tror att de fortfarande behöver tid att tänka igenom, be om en uppföljning vid den specifika tidpunkten de vill.

Multitask aldrig under samtal.

Även om du har den längsta erfarenheten av utgående telemarketing, aldrig multitask. Oavsett om det är att skicka e-post till en annan kund eller göra olika uppgifter medan du ringer. Ditt primära fokus bör vara på ditt perspektiv på hur du kan leverera värde och främja varaktiga relationer.

Lär dig att övervinna invändningar.

Invändningar är en del av människans natur. Men det finns olika orsaker bakom det. Så innan du hoppar till nästa prospekt, överväg skälen bakom invändningen och lyckas lösa dem utan att bli irriterad.

Avsluta samtalet artigt.

Även när du inte får resultatet förväntar du dig, avsluta alltid konversationen på ett vänligt och artigt sätt. Om du gör det kan du lämna ett märke som kan få dem att komma ihåg dig när de redan är intresserade av vad du säljer.

Är utgående telemarketing värt det?

Det finns flera bakslag på varför företag inte kan nå sitt önskade resultat med hjälp av utgående telemarketing. Men om du gör det på rätt sätt kan det tillföra värde till ditt företag och till och med sprida medvetenhet bland dina kamrater. Med dessa 8 utgående telemarketingtips är framgång på väg.

Publicerad av Lisa Nilsson

Extern Mötesbokning är det bästa sättet att hitta den perfekta partnern för dina affärsbehov. Vi har många års erfarenhet av att tillhandahålla Business to Business-tjänster och är redo att hjälpa alla svenska företag att uppnå sina mål och mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: