Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Mötesbokning via Telefon Tips

Telefonen är ett enkelt instrument som, när det används korrekt, kan göra skillnad mellan framgång och misslyckande. Oavsett om du ringer kallt eller följer upp en gammal kund, så måste rösttonen vara rätt för att de ska ta din mötesbokning på allvar.

Telefonsamtalet är användbart eftersom det inte beror på en stabil internetanslutning, och studier visar att många föredrar att kontaktas via telefon. Detta sparar tid på att jaga nya affärsmöjligheter samtidigt som vi fortfarande kan kvalificera potentiella kunder med hjälp av kalla samtal och följa upp korrekt.

Här är några av våra mötebokningstips för att kunna förbättra din strategi och därmed också stänga ännu fler erbjudanden. Vissa mötebokningföretag kan boka en viss mängd möten i förväg medan andra företag har svårt att hitta lediga platser, men det fina är att vi är här för dig: gratis konsultation med en av våra teammedlemmar hjälper dig att avgöra vilken väg som skulle fungerar bäst för ditt företag.

Mötesbokning Tips från våra experter

Känner du dig själv kämpar för att planera möten med kunder? Detta är ett vanligt problem och ett problem som kan lösas med några få snabba tips. Se våra bokningstips från expertmötesbokare.

Välj den bästa tiden att ringa

Efter omfattande undersökningar har CallHippo funnit att ett schema från måndag till fredag är det mest optimala för att ringa kalla samtal. Tiden mellan 16:00 och 17:00 på onsdagar och torsdagar är särskilt viktiga på grund av deras effektivitet när det gäller att få möten gjorda under denna tidsram. Så även om du kanske inte har tillräckligt med timmar varje vecka för att kontakta alla dina framtidsutsikter för två timmar totalt, bör det fortfarande göras ett försök att kontakta så många människor från dessa dagar vid dessa tillfällen så att de kan få ut mer av dem när det kommer ner till det!

Forskning om dina framtidsutsikter

Det är ingen hemlighet att det bästa sättet att boka ett lyckat möte är att känna din kund. Att ställa frågande frågor hjälper dig att få inblick i deras arbetsflöde, vem som deltar i köpbeslut och vad de letar efter från potentiella möten – allt innan du tar upp telefonen.

Gör ett bra första intryck

Ett tips på hur du kan bli en bättre mötesbokare handlar om den tonton som professionella människor använder. Om du vill klicka med dem lättare och få det att se ut som om de är din vän direkt, utnyttja dessa tips och använd dem när du säljer via telefon – alltid adressera kunder med deras namn.

Glöm aldrig vem du pratar med! Det är viktigt för att skapa rapport under affärsinteraktioner. Att adressera någon korrekt hjälper också till att bygga förtroende för vad du säger eller gör (och om det inte finns någon delad historik mellan dig och kunden)

Vet vad dina konkurrenter gör

Om du letar efter ett sätt att skilja dig från dina konkurrenter är det viktigt att du vet vem de kan vara. Att identifiera och förstå deras USP (unika försäljningsställen) hjälper dig att skräddarsy lösningarna för att möta vad de behöver istället för att bara ge dem något generiskt eller hylla.

Ha tålamod

Många kalla samtal leder inte till en sluten affär. Men du måste ta hänsyn till det eftersom det här är kostnaden för att driva ditt företag effektivt – det förväntas! Om det inte fanns någon risk, vad skulle motivera säljare?

Poängen är; låt inte rädslan avskräcka eller driva bort potentiella kunder med en möjlighet att spendera pengar på dina tjänsteerbjudanden bara för att de handlar via telefon. Kunden kan när som helst förlora intresset, så se till att du har gjort alla nödvändiga förberedelser genom att skapa ett mötesbokningsskript innan du gör det fruktade samtal som är absolut nödvändigt i dag om du vill få en försäljning.

Annons

Publicerad av Lisa Nilsson

Extern Mötesbokning är det bästa sättet att hitta den perfekta partnern för dina affärsbehov. Vi har många års erfarenhet av att tillhandahålla Business to Business-tjänster och är redo att hjälpa alla svenska företag att uppnå sina mål och mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: